Forum o grach MMORPG i innych
Runaway 2: The Dream of the Turtle
Runaway 2: The Dream of the Turtle - to kontynuacja znanej i dobrej przygodówki Runaway. Przyznać trzeba, że gra jest REWELACYJNA. Spełnia wszelkie wymagania wielbicieli gier przygodowych... ale po kolei.
Głównym bohaterem gry jest Brian, który po uratowaniu swojej przyjaciółki w pierwszej części gry wypoczywa sobie w ciepłych krajach. Gina postanawia pewnego dnia odwiedzić wyspę. W czasie wycieczki oboje z Brianem muszą ewakuować się z samolotu. Brian ocalał z wypadku i wyrusza na poszukiwanie swojej przyjaciółki Giny.
Grafika, jak wspominałem wcześniej, jest przepiękna. Całość rysowana jest w 2D. Gra - chyba jako pierwsza z przygodówek rysowanych 2D przygotowana została do rozdzielczości 1024 piksele, dzięki czemu ekrany są bardzo wyraźne i szczegółowe. Animacje przerywnikowe także są wspaniale przygotowane i również w 2D.
Podobnie jak w pierwszej części grze towarzyszy wspaniała rockowa muzyka z wokalem nagrana przez profesjonalny zespół.
Gra została wydana w wersji polskiej - ja jednak grałem w angielską wersję. Dialogi mówione, jak i efekty specjalne są na najwyższym poziomie.
Cóż dodać na zakończenie - jeszcze raz wypada powtórzyć REWELACJA! Nadzieja dla wszystkich wielbicieli klasycznych przygodówek, że gatunek ten jeszcze nie umiera.